Selma

Mijn missie en visie

Missie

Leef vanuit je hart

Visie

Coachingspraktijk van Noije coacht jou bij het waarmaken van jouw dromen, het volgen van jouw passie en het bereiken van jouw doelen. Door het volgen van jouw passie en het waarmaken van jouw dromen leef je vanuit de kern. Je maakt dan keuzes vanuit vertrouwen in plaats van angst. Hoe meer mensen dat doen, hoe meer mensen vanuit hun kern leven, hoe mooier de wereld is.

Waarom doe ik wat ik doe?

Ik wil mensen helpen om dichter bij hun kern te komen. Ik geloof dat de wereld mooier is, als meer mensen vanuit hun hart leven en spreken. Uiterlijk vertoon wordt dan minder belangrijk en verbinding met elkaar, recht vanuit het hart, komt centraal te staan. Wat is er mooier dan mensen die met elkaar in verbinding staan en die elkaar helpen? Dit is mijn passie. Mijn hele lijf gaat tintelen bij dit idee. Ik kan mijn ei kwijt in het coachen van mensen en zien dat zij verder komen, zien dat zij inzichten krijgen door mijn vragen. Het is mijn reden van bestaan, mensen met zichzelf verbinden, mensen weer naar zichzelf laten luisteren, mensen naar hun innerlijke wijsheid te brengen.


morgan-sessions-543

Mijn struggle

Herken je dat? Dat je een bepaalde drive hebt, een bestemming, en je nog niet concreet hebt waar naartoe en hoe daar te komen? Nou, dat is waar ik last van had en soms nog heb. Ik voelde me vaak onrustig. Ik wist zeker dat er zoveel meer in mij zat, dan iedereen kon zien, inclusief ikzelf. Ik wist alleen niet precies wat dat was en hoe ik dat eruit kon laten komen. Ik voelde me zo vaak gefrustreerd, omdat het plaatje van mijn leven nog niet klopte. Ook klopte de richting nog niet. Ik wist niet waar naartoe. Ik zat vast in negatieve gewoonten en gedachten die mij niet hielpen. Ik dacht vaak dat het mij toch niet lukte. Er zijn zoveel mensen die veel beter zijn dan ik. Ik ben maar een onzeker en klein meisje. Maar die gedachten hielpen mij natuurlijk helemaal niet.

Gelukkig kwam ik uit die struggle en vond ik mijn passie. Ik maak nu mijn droom waar, namelijk het coachen van mensen vanuit mijn eigen bedrijf. Mijn missie is: “Leef je mooiste leven vanuit de kern.”

Misschien vraag je je nu wel af hoe ik daar gekomen ben? Lees dan verder.


Thuiskomen bij mezelf

Ontdekken wat mijn passie precies is en hier mijn beroep van maken, dat was een hele weg. Een weg waarin ik soms aan mezelf twijfelde en tegelijkertijd een hele mooie en fijne weg. Het voelde als thuiskomen en werkelijk mezelf zijn.

Ik wist al van jongs af aan dat ik mensen verder wilde helpen. Ik dacht eerst dat ik kinderen verder wilde helpen en wilde coachen. Daarom ben ik de opleiding HBO Pedagogiek gaan doen. Ik startte zelfs een bedrijf met een vriendin om hier concrete invulling aan te geven, want een passende baan in de Pedagogiek kon ik niet vinden. Dit bleek later nog niet zo makkelijk. Bovendien merkte ik dat mijn passie toch ergens anders lag.

Selma van Noije

Portret website klein

Neurolinguïstisch Programmeren (NLP)

In 2016 startte ik met de training NLP Practitioner bij de Kabergroep in Breda. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Bij Kaber noemen ze het NLPD, Neuro Linguïstic Personal Development. En voor mij was het veel meer personal development, dan NLP leren. Tijdens deze Practitioner heb ik veel obstakels uit het verleden, die mij nog tegenhielden in het hier en nu, opgeruimd. Daarna ben ik in 2017 gestart met de NLP(D) master. Dit was voor mij een periode van opbouw, van mezelf sterker en zekerder maken en van ontdekken waar precies mijn passie ligt, namelijk het coachen van volwassenen. Inmiddels had ik Coachingspraktijk van Noije al ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en wist ik nog totaal niet wie mijn doelgroep was. Tijdens de master ontdekte ik wat het voor mij betekent om in balans te zijn, dat gevoel en verstand in balans zijn en met mij samenwerken. Het geeft mij rust en vertrouwen. Het zorgt ervoor dat ik blijf nadenken en tegelijkertijd blijf voelen of het klopt wat ik doe. Ik kan nu wat ik voel en waar mijn passie ligt, in concrete stappen omzetten, doordat ik mijn verstand ook gebruik. Heerlijk om op deze manier mijn dromen waar te maken.


19025124_1772467813044494_5886366880372035570_o

Mijn vijf kernwaarden

Tijdens de master deed ik een oefening, waarbij mijn vijf kernwaarden omhoog kwamen. Wat was dat een gevoel van herkenning. Ook het ontdekken van deze vijf kernwaarden zorgde voor meer balans en voor duidelijkheid in het waarmaken van mijn dromen. Daar zijn deze kernwaarden heel belangrijk in. Ik kan nu bij al mijn beslissingen kijken of het klopt met mijn vijf kernwaarden. Als het klopt, dan ga ik het doen, als het niet klopt, dan niet.

Mijn vijf kernwaarden zijn:

  1. Liefde
  2. Passie
  3. Diepgang
  4. Balans
  5. Zorgzaamheid

Met Liefde als belangrijkste waarde. Voor mij is dat geen liefde als in verliefdheid, maar echt Liefde met een hoofdletter. Vanuit Liefde mijn leven leiden en vanuit Liefde met mensen omgaan, elkaar respecteren, elkaar in de waarde laten en oordeelloos communiceren met elkaar.


Alles is erop gericht opnieuw één en volledig te worden met jezelf

NLP kent een aantal vooronderstellingen. Deze vooronderstellingen vormen de basis van NLP. Eén van die vooronderstellingen heeft mij geïnspireerd mijn coaching te richten op dromen waarmaken en in balans te zijn, namelijk: “Alles is erop gericht om opnieuw één en volledig te worden met jezelf.” En één en volledig worden met jezelf begon voor mij bij balans tussen gevoel en verstand en dat wat ik zeg, denk, voel en doe in harmonie zijn met elkaar. Vanuit daar maak ik mijn dromen waar.


Leef het leven zoals jij het wilt

Dus dit hele proces bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat ik mijn passie heb gevonden en dat ik van mijn passie mijn beroep heb gemaakt. In mijn bedrijf leef ik mijn droom. En mijn vijf kernwaarden kan ik kwijt in mijn bedrijf en in mijn coaching, wat wil ik nog meer? Ik leef het leven zoals ik dat wil. En heb nog genoeg dromen en doelen om waar te maken. Ik vind het ontzettend fijn om daaraan te werken en ik geniet van de weg ernaartoe.

Wat is jouw droom of doel? En hoe maak jij daar jouw dagelijkse of wekelijkse bezigheid van? Ik ben erg benieuwd!


Ik ben aangesloten bij International Association of Coaching-Institutes (ICI).


Wil jij ook jouw dromen waarmaken?

Begin dan met de eerste stap en ontdek met deze gratis oefening wat jij echt wilt.

Ga aan de slag met de gratis oefening en:

ontdek in 4 stappen wat jij wilt
maak jij een begin met het leiden van jouw mooiste leven
krijg jij energie door te doen waar je blij van wordt

Meld je nu aan

lesly-b-juarez-220845